İşte, Türkiye’nin Yeni Yerli Otomobili

Türkiye’nin yeni yerli ve millî otomobili açıklandı.
İşte, Türkiye’nin Yeni Yerli Otomobili

Tasarımıyla herkesin beğenisini kazanan Amperino, Türkiye'nin ilk elektrikli mikro otomobili olarak nitelendiriliyor ve 3 kişilik olmasıyla dikkat çekiyor.
Aracın 2025’te kullanıcılarla buluşturulması planlanıyor.
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven konuyla ilgili yaptığı açıklamada, projeye dair önemli bilgileri paylaştı. Projeye başladıklarında ekiplerinde, elektrikli araç ve otomotiv alanında uzman çalışanları olmadığının altını çizerek, “Kıbrıs’ta daha önce de elektrikli otomobil sektöründe faaliyette bulunan yerli bir firmada tasarım, şase ve batarya ile yazılım konularında lider üç mühendise teklif götürdük. Arkadaşlarımız ikna olup projeye inandılar. Böylece ilk çekirdek kadroyu kurmuş olduk.” açıklamasında bulundu.
Aynı zamanda, kendi teknolojilerini geliştirdiklerini de vurgulayarak, aracın tasarımında kullanılan tüm teknolojilerin kendilerine ait olduklarının altını çizdi.
Saloni Mobilya, Erhun Mobilya Ekipmanları ile Lenova Mobilya, Yol Mobilya, İyon Mekatronik ve Orimak Makine, proje için bir araya gelen şirketler arasında.

Pil üretimine haziran ayında başlanacak
Canseven, konuyla ilgili ileriye dönük hedefler hakkında da konuştu. Özellikle yerlilik vurgusu yapan Canseven, Aspilsan’ın araçta kullanılacak pili üretmeye başlayacağını ve bataryanın da böylelikle yerli ve millî olacağını belirtti.

Tarih: 01.04.2023
Okunma : 94
Yükleniyor


Yükleniyor


Yükleniyor


FUAR AJANSLAR HASTANE ARAMA MOTORU DİJİTAL AJANS SIFIR