F1 Hakkında Tüm Detaylar

Formula 1, dünya genelinde ilgiyle takip edilen bir motor sporu. Günümüzde popülerliğini korumaya devam eden F1’e pek çok takım, prestijli ödülün sahibi olmak için katılmaya devam ediyor. Bu yazımızda sizler için F1 hakkında merak edilenleri derledik.
F1 Hakkında Tüm Detaylar

F1 aracı, kokpitte sadece sürücünün olduğu, zemine çok yakın duran ve tekerleklerinin açıkta olduğu bir tasarıma sahiptir.

Yarışlar, ‘Grand Prix’ adı verilen ve bir yıllık zaman dilimini kapsayan yarış takvimine göre düzenlenmektedir. Grand Prix’ler; pek çok farklı ülkede, pek çok yarış pistinde gerçekleştirilmektedir.

 

F1’de Ödül Sistemi Nasıl İşler?

F1’de, iki adet ödüllendirme sistemi bulunur. Bir tanesi yarış pilotlarına özel olarak verilen Pilotlar Şampiyonluğu iken; diğeri ise, Üreticiler Şampiyonluğudur. Üreticiler Şampiyonluğu ödülleri, yarış otomobili üreten markalara verilir. 

 

F1 Aslında Bir Takım Yarışı!

F1 araçları her ne kadar tek kişilik yarış araçları olsa da F1 sistemi içerisinde takımlar yer alır. Her takımda iki yarış sürücüsü bulunur. 

İşte, güncel listede bulunan takımlar!

Alfa Romeo, Aston Martin, McLaren, Williams, Alpha Tauri, Ferrari, Mercedes, Alpine, Haas, RedBull.

 

Yarışlar Sadece F1’den Oluşmaz!

F1 yarışlarının sonrası için F2 ve F3 segmentleri de bulunur. 

F1 ve F2’de her takımın iki yarış sürücüsü bulunur fakat bu durum F3 için değişmektedir. F3’te her takım, üç yarış sürücüsüne sahiptir.

 

Peki, F2 ve F3 takımları nelerdir?

MP Motorsport, Rodin Cardin, Art Grand Prix, Prema Racing, Hitech Pulse - Eight, Dams, İnvicta Virtuosi Racing, PHM Racing By Charouz, Trident, Van Amersfoort Racing, Campos Racing F2 takımlarında yer alır.

F3 Takımlarında ise; Prema Racing, Trident, Art Grand Prix, MP Motorsport, Hitech Pulse - Eight, Van Amersfoort Racing, Rodin Carlin, Campos Racing, Jenzer Motorsport, PHM Racing By Charouz takımları bulunur.

Tarih: 31.07.2023
Okunma : 126
Yükleniyor


Yükleniyor


Yükleniyor


FUAR AJANSLAR HASTANE ARAMA MOTORU DİJİTAL AJANS SIFIR