Elektrikli Araç Bataryalarında Çin Önde Yürüyor

Küresel elektrikli araç sektöründeki güç dengeleri değişecek mi?
Elektrikli Araç Bataryalarında Çin Önde Yürüyor

Elektrikli araçlara geçiş süreci tüm hızıyla devam ederken güç dengeleri her an değişebilir gibi duruyor. Avrupa ve ABD, Çin’in hakimiyetinde olan elektrikli araç batarya pazarına girmeye çalışıyor.

Pazarın %55’ten fazlasını elinde bulunduran Çin, bağımlılık yaratmaya şimdiden başladı. Küresel otomotiv sektöründe Batı bir kere daha Çin’e bağımlı üretim yapacak. Gerek politikacılar gerek sektör yöneticileri bu bağımlılığın nasıl çözülebileceği konusunda çalışmalara başladı. 

Jeopolitik gerilim ve küresel tedarik zinciri birer değişken olmaya devam ediyor ancak Çin kendini dünyanın batarya üreticisi olarak konumlandırmakta kararlı. 

Elektrikli araçlara pillerine göre fiyat biçiliyor

Elektrikli araçların fiyatları belirlenirken, bataryaların kategorisi ve gücü &60 oranında aracın fiyatını değiştiriyor. Volkswagen’in batarya teknolojilerinden sorumlu direktörü Thomas Schmall’ın “Yeni dünya, elektrikli araç dünyası, çok açık şekilde batarya maliyetlerine göre belirlenecek” ifadesi bu durumu kanıtlar nitelikte.

Bazı ekonomistler Çin’in hakimiyetini sonlandırmak istiyorsa; ABD ve Avrupa’nın 2030’a kadar 160 milyar dolar yatırım yapması gerektiği görüşünde. İlk üçte bulunan, en büyük elektrikli batarya üreticisi şimdilik, LG Enerji Çözümleri, CATL ve BYD yer alıyor. Onları Panasonic takip ediyor.

Tarih: 01.03.2023
Okunma : 511
Yükleniyor


Yükleniyor


Yükleniyor


FUAR AJANSLAR HASTANE ARAMA MOTORU DİJİTAL AJANS SIFIR