Xenon Far Nedir? Halojen Far İle Arasındaki Farklar Nelerdir?

Xenon Far Nedir?  Halojen Far İle Arasındaki Farklar Nelerdir?

Xenon far, araçların aydınlatma sistemlerinde kullanılan far türlerinden biridir. İçinde bulunan xenon gazının elektrik geçtiğinde parlak ışık yayması sayesinde, parlak ve uzun menzilli aydınlatma olanağı sunar. Bunun yanı sıra doğal ve renkli ışık verdiği için gece sürüşlerini daha güvenli ve kolay hale getirir.

Xenon farlar enerji verimli, daha uzun ömürlü olmalarından dolayı da tercih edilmektedir.

Halojen farlardan daha fazla ışık üretirler. Bunun yanı sıra halojen farlara göre daha uzun ömürlü ve daha verimlidir. Pahalı ve değiştirilmesi zor farlardır.  Xenon farlar, halojen farlara kıyasla daha az enerji harcamasından dolayı çevre dostudur.

En eski ve yaygın kullanılan far türü olan halojen far içinde iyot ve bor olduğundan kararma yapmaz. Tungsten filaman aküden aldığı elektrik enerjisini kullanır.

Halojen farlar diğer far türlerine kıyasla daha az maliyetli farlardır ve montajları kolaydır. Bu yüzden de en çok tercih edilen far türüdür. Renkleri sarıdır. Parlak olmadıklarından dolayı elektrik tüketimleri fazladır. Xenon fara göre daha az ışık yayarlar ve daha kısa ömürlüdür.

Tarih: 07.02.2023
Okunma : 117
Yükleniyor


Yükleniyor


Yükleniyor


FUAR AJANSLAR HASTANE ARAMA MOTORU DİJİTAL AJANS SIFIR